המתכונים שלנו
הוראות הכנה לפסטה
* כל הפסטות נשמרות בהקפאה,
* לא להפשיר לפני בישול.
פסטות ממולאות / פסטות ללא מילוי / ניוקי
* להכין רוטב בצד
* לא להפשיר לפני בישול.
פסטות ממולאות / פסטות ללא מילוי / ניוקי
* להכין רוטב בצד
1. להרתיח מים בסיר - להוסיף את הפסטה למים רותחים ולבשל בין 4-5 דקות.
2. להעביר את הפסטה המבושלת לרוטב לבישול נוסף של דקה.
2. להעביר את הפסטה המבושלת לרוטב לבישול נוסף של דקה.
קנלוני
* מחממים תנור ל-180 מעלות
* יש להפשיר חצי שעה מראש
1. בתבנית המתאימה לאפייה בתנור מניחים נייר אפייה ואת צינורות הקנלוני מעל.
2. שופכים רוטב מעל צינורות הקנלוני - שמנת/ שמנת פטריות/ רוזה/ בשמל.
3. מכסים בנייר אפייה ואז בנייר כסף ומכניסים את התבנית לתנור ל- 25 דקות.
4. מוציאים מן התנור, מפזרים גבינת מוצרלה מגורדת מעל הקנלוני,
ומכניסים לעוד כ-10 דקות ללא כיסוי.
* מחממים תנור ל-180 מעלות
* יש להפשיר חצי שעה מראש
1. בתבנית המתאימה לאפייה בתנור מניחים נייר אפייה ואת צינורות הקנלוני מעל.
2. שופכים רוטב מעל צינורות הקנלוני - שמנת/ שמנת פטריות/ רוזה/ בשמל.
3. מכסים בנייר אפייה ואז בנייר כסף ומכניסים את התבנית לתנור ל- 25 דקות.
4. מוציאים מן התנור, מפזרים גבינת מוצרלה מגורדת מעל הקנלוני,
ומכניסים לעוד כ-10 דקות ללא כיסוי.
גיוזה
השיטה המומלצת
1. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן.
2. כשהשמן חם מניחים את הגיוזה לצריבה כדקה וחצי.
3. מוסיפים חצי כוס מים, כפית סויה, כפית סילאן/טריאקי מכסים עם נייר כסף וממתינים כ-2 דקות.
4. חושפים את הגיוזות וממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים ונשאר רק הקרמל.
*מומלץ להגיש עם בצל ירוק/כוסברה מעל.
בישול במים
1. מרתיחים מים על אש גבוהה.
2. מבשלים את הגיוזות כדקה וחצי במים מבעבעים, מוציאים ומעבירים לצריבה במחבת על אש נמוכה כדקה.
*אפשר להוסיף סויה/טריאקי.
טיגון בשמן עמוק
1. להפשיר את הגיוזה כחצי שעה לפניי השימוש.
2. לחמם שמן בסיר ולטגן את הגיוזה באש נמוכה עד להשחמה קלה.
ארנצ'יני גבינות
* להפשיר כחצי שעה לפני הטיגון.
1. לטגן בשמן עמוק עד להשחמה של הכדורים.
*חשוב: לא לטגן בשמן רותח כדי שהכדור יצא חם גם מבפנים.
*מומלץ להגיש עם מתבל בצד.
* להפשיר כחצי שעה לפני הטיגון.
1. לטגן בשמן עמוק עד להשחמה של הכדורים.
*חשוב: לא לטגן בשמן רותח כדי שהכדור יצא חם גם מבפנים.
*מומלץ להגיש עם מתבל בצד.
מתכונים של רטבי פסטה
בולונז קלאסי
מתאים ללינגוויני | ספגטי של פרש פסטה (350 גר׳)
מתכון ל-3-4 סועדים
מצרכים:
400 גרם בשר בקר טחון (דל שומן)
1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד
1 גזר קצוץ דק מאוד
1 גבעול סלרי אמריקאי קצוץ דק מאוד
2 עלי מרווה
1 כף עלי תימין
400 מ"ל ציר בקר
(ניתן להשתמש ב 400 מ"ל מים במקום
לקבלת טעמים פחות עמוקים)
200 מ"ל רסק עגבניות איכותי
100 מ"ל יין אדום
1/4 כפית אגוז מוסקט
10 עלי בזיליקום טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את הבצל, גזר, סלרי, מרווה וטימין. מבשלים על להבה נמוכה במשך 8 דק' ובוחשים מידי פעם.
2. מגביהים את האש (ניתן להוסיף מעט שמן במידת הצורך) ומוסיפים את הבשר הטחון.
מערבבים ומפרקים בעזרת המזלג את הבשר ובוחשים עד שמשחים.
מוסיפים את ציר הבקר, רסק עגבניות, יין אדום, אגוז מוסקט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
3. מביאים לרתיחה ומבשלים במחבת מכוסה על להבה נמוכה מאוד במשך חצי שעה
אם מתייבש להוסיף נוזל ציר בקר ככל שהרוטב יתבשל יותר כך טעמו יהיה מודגש יותר.
(לפני ההגשה מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים)
4. מבשלים את הפסטה של פרש פסטה לפי הוראות ההכנה מסננים ומערבבים בקערה עם מעט שמן זית (על מנת שלא תדבק)
5. להגשה – מניחים על צלחת את הפסטה ויוצקים מעל את הרוטב.
מתאים ללינגוויני | ספגטי של פרש פסטה (350 גר׳)
מתכון ל-3-4 סועדים
מצרכים:
400 גרם בשר בקר טחון (דל שומן)
1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד
1 גזר קצוץ דק מאוד
1 גבעול סלרי אמריקאי קצוץ דק מאוד
2 עלי מרווה
1 כף עלי תימין
400 מ"ל ציר בקר
(ניתן להשתמש ב 400 מ"ל מים במקום
לקבלת טעמים פחות עמוקים)
200 מ"ל רסק עגבניות איכותי
100 מ"ל יין אדום
1/4 כפית אגוז מוסקט
10 עלי בזיליקום טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את הבצל, גזר, סלרי, מרווה וטימין. מבשלים על להבה נמוכה במשך 8 דק' ובוחשים מידי פעם.
2. מגביהים את האש (ניתן להוסיף מעט שמן במידת הצורך) ומוסיפים את הבשר הטחון.
מערבבים ומפרקים בעזרת המזלג את הבשר ובוחשים עד שמשחים.
מוסיפים את ציר הבקר, רסק עגבניות, יין אדום, אגוז מוסקט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
3. מביאים לרתיחה ומבשלים במחבת מכוסה על להבה נמוכה מאוד במשך חצי שעה
אם מתייבש להוסיף נוזל ציר בקר ככל שהרוטב יתבשל יותר כך טעמו יהיה מודגש יותר.
(לפני ההגשה מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים)
4. מבשלים את הפסטה של פרש פסטה לפי הוראות ההכנה מסננים ומערבבים בקערה עם מעט שמן זית (על מנת שלא תדבק)
5. להגשה – מניחים על צלחת את הפסטה ויוצקים מעל את הרוטב.
רוטב נפוליטנה
מתאים לפסטות עם מילוי / בלי מילוי
מצרכים
500 גר' עגבניות אדומות ובשלות מאוד קצוצות.
1 בצל קצוץ דק מאוד
1 גזר קצוץ דק
1 גבעול סלרי קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
2 כפיות סוכר
150 מ"ל מים
2 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ ( לא חובה )
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר בעל תחתית עבה, מוסיפים את הבצל, גזר והסלרי מכסים ומבשלים 10 דק' על להבה נמוכה ובוחשים מידי פעם.
2. מוסיפים לירקות עגבניות, סוכר ואת המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45 דק' ובוחשים מידי פעם.
להוסיף תבלינים: פלפל צ'ילי, פטרוזיליה, מלח ובפלפל שחור לפי הטעם ואם יש צורך מוסיפים מים מבשלים עד שמתקבלת הסמיכות הרצויה.
מתאים לפסטות עם מילוי / בלי מילוי
מצרכים
500 גר' עגבניות אדומות ובשלות מאוד קצוצות.
1 בצל קצוץ דק מאוד
1 גזר קצוץ דק
1 גבעול סלרי קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
2 כפיות סוכר
150 מ"ל מים
2 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ ( לא חובה )
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן בסיר בעל תחתית עבה, מוסיפים את הבצל, גזר והסלרי מכסים ומבשלים 10 דק' על להבה נמוכה ובוחשים מידי פעם.
2. מוסיפים לירקות עגבניות, סוכר ואת המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 45 דק' ובוחשים מידי פעם.
להוסיף תבלינים: פלפל צ'ילי, פטרוזיליה, מלח ובפלפל שחור לפי הטעם ואם יש צורך מוסיפים מים מבשלים עד שמתקבלת הסמיכות הרצויה.
רוטב שמנת עם עשבי תיבול טריים
* מתאים לפסטות עם מילוי / בלי מילוי
* מתאים לפסטות עם מילוי / בלי מילוי
מצרכים
150 גרם אספרגוס (חתוך לחתיכות של 2 ס"מ ללא 1/3 מהחלק התחתון)
40 גרם חמאה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף עלי תימין
1 כף בזיליקום טרי קצוץ
300 מ"ל שמנת מתוקה
50 גר' פרמז'ן מגורד
אופן הכנה
1. מחממים מחבת ומוסיפים את החמאה. מוסיפים את האספרגוס ובוחשים על אש נמוכה במשך 2 דקות או עד שהאספרגוס מתרכך.
מוסיפים את הפטרוזיליה, טימין, בזיליקום, שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור גרוס ומבשלים במשך 2 דקות.
2. מוסיפים את גבינת הפרמז'ן ובוחשים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה ובשלב זה ניתן להוסיף את הפסטה.
150 גרם אספרגוס (חתוך לחתיכות של 2 ס"מ ללא 1/3 מהחלק התחתון)
40 גרם חמאה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף עלי תימין
1 כף בזיליקום טרי קצוץ
300 מ"ל שמנת מתוקה
50 גר' פרמז'ן מגורד
אופן הכנה
1. מחממים מחבת ומוסיפים את החמאה. מוסיפים את האספרגוס ובוחשים על אש נמוכה במשך 2 דקות או עד שהאספרגוס מתרכך.
מוסיפים את הפטרוזיליה, טימין, בזיליקום, שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור גרוס ומבשלים במשך 2 דקות.
2. מוסיפים את גבינת הפרמז'ן ובוחשים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה ובשלב זה ניתן להוסיף את הפסטה.
רוטב פוטנסקה
מתאים ללינגוויני | ספגטי של פרש פסטה
מצרכים
170 מ"ל שמן זית
125 גרם פירורי לחם יפני(פנקו)
3 שיני שום קצוצות דק
45 גרם אנשובי משומר מסונן וקצוץ דק
300 גר' זיתים איטלקיים ירוקים וגדולים מסוג קסטלו – קצוצים דק.
8 עגבניות בשלות ואדומות מאוד מקולפות וקצוצות.
2 כפות צלפים זעירים
אופן הכנה
1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הפנקו מערבבים עד שמשחים והפירורים נהיים זהובים, חומים ופריכים.
מסירים מהמחבת ופורסים על מגש עד שיתקרר לחלוטין.
2. מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומוסיפים את השום, אנשובי וזיתים מטגנים על אש בינונית למשך 30 שניות.
מוסיפים עגבניות וצלפים ומטגנים במשך 3 דק'.
3. ברגע שהפסטה מוכנה מוסיפים אותה למחבת עם הרוטב כאשר האש מכובה מערבבים טוב
ומגשים בצלחות לפי מנות מלמלה מפזרים את הפנקו המושחם וכמה עלי בזיליקום.
* מומלץ לפורר מלמעלה גבינת ריקוטה או ברינזה.
מתאים ללינגוויני | ספגטי של פרש פסטה
מצרכים
170 מ"ל שמן זית
125 גרם פירורי לחם יפני(פנקו)
3 שיני שום קצוצות דק
45 גרם אנשובי משומר מסונן וקצוץ דק
300 גר' זיתים איטלקיים ירוקים וגדולים מסוג קסטלו – קצוצים דק.
8 עגבניות בשלות ואדומות מאוד מקולפות וקצוצות.
2 כפות צלפים זעירים
אופן הכנה
1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הפנקו מערבבים עד שמשחים והפירורים נהיים זהובים, חומים ופריכים.
מסירים מהמחבת ופורסים על מגש עד שיתקרר לחלוטין.
2. מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומוסיפים את השום, אנשובי וזיתים מטגנים על אש בינונית למשך 30 שניות.
מוסיפים עגבניות וצלפים ומטגנים במשך 3 דק'.
3. ברגע שהפסטה מוכנה מוסיפים אותה למחבת עם הרוטב כאשר האש מכובה מערבבים טוב
ומגשים בצלחות לפי מנות מלמלה מפזרים את הפנקו המושחם וכמה עלי בזיליקום.
* מומלץ לפורר מלמעלה גבינת ריקוטה או ברינזה.
רוטב עגבניות קלאסי
רכיבים
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
500 גר' עגבניות בשלות מאוד קצוצות
2 כפות רסק עגבניות (מומלץ להשתמש ברכז עגבניות של mutti בשפופרת)
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
1. להכנת הרוטב מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום במשך 10 דק' על אש נמוכה (תוך כדי בחישה לעיתים)
2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות לא מסוננות, רסק עגבניות, סוכר, חצי כוס מים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם מביאים את הרוטב לרתיחה,
מנמיכים את האש ומבשלים 10 דק'.
טיפים:
*אם מעדיפים רוטב חלק ניתן לטחון לאחר הסיום את הרוטב המעבד מזון או סטיק בלנדר.
*ניתן להוסיף בזיליקום טרי בסוף הבישול ואפילו מומלץ!
* לקבלת רוטב רוזה ניתן להוסיף שמנת בסוף השלב הראשון ולערבב היטב ולבשל יחד עוד כ-2 דק'.
רכיבים
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
500 גר' עגבניות בשלות מאוד קצוצות
2 כפות רסק עגבניות (מומלץ להשתמש ברכז עגבניות של mutti בשפופרת)
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
1. להכנת הרוטב מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום במשך 10 דק' על אש נמוכה (תוך כדי בחישה לעיתים)
2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות לא מסוננות, רסק עגבניות, סוכר, חצי כוס מים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם מביאים את הרוטב לרתיחה,
מנמיכים את האש ומבשלים 10 דק'.
טיפים:
*אם מעדיפים רוטב חלק ניתן לטחון לאחר הסיום את הרוטב המעבד מזון או סטיק בלנדר.
*ניתן להוסיף בזיליקום טרי בסוף הבישול ואפילו מומלץ!
* לקבלת רוטב רוזה ניתן להוסיף שמנת בסוף השלב הראשון ולערבב היטב ולבשל יחד עוד כ-2 דק'.